Sport

Biševac: Košarkaši ispunili san mnogih generacija

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac rekao je danas da je ulaskom ovdašnjeg kluba u elitnu Košarkašku ligu Srbije (KLS) ispunjen san mnogih generacija, kao i da iza svega stoji dugogodišnji rad rukovodstva i entuzijasta.

“Stručni štab i momci na terenu pretočili su to u istorijski uspeh. Iznenadili su nas, ali i celu javnost u Srbiji. Ušli su u Drugu ligu prošle godine, razmišljalo se o opstanku, a oni su plasmanom u KLS ispisati istoriju pazarskog sporta. Sa tri superligaša, postajemo sve jači sportski centar u Srbiji”, ocenio je Biševac.

On je naveo da su vrhunski rezultati plod svih dosadašnjih ulaganja grada u sport i sportsku infrastrukturu i najavio da se tu neće stati.

“Naši sportisti to zaslužuju. Nastavićemo da razvijamo infrastrukturu, ljudske i sportske kadrove. I dalje ćemo brinuti ne samo o ekipnim, već i o pojedinačnim sportovima, takođe i o rekreativnom i školskom sportu”, dodao je Biševac.

Potpredsednik kluba Jaško Međedović rekao je da je zadovoljan jer je pre početka sezone Novi Pazar uz malo sreće došao u situaciju da se takmiči u Drugoj ligi, a kasnije bori i za ulazak u društvo najboljih.

“Mislili smo da oformimo tim za sezonu ili dve u Drugoj ligi. Kad smo sagledali mogućnosti i okupili još neke entuzijaste, uz najveću pomoć i razumevanje gradonačelnika Bišsevca, shvatili smo da možemo i više. Tako smo i stigli do elite”, kazao je Međedović.

Međedović je istakao da je KLS najjači košarkaški rang u Srbiji i da će Novi Pazar u toj ligi pokušati da bude ravnopravan s najboljima.

“Verujem da ćemo se ubrzo boriti i za učešće u ABA 2 ligi”, najavio je potpredsednik Pazaraca.

M. Minić

Podeli