Društvo

Gradonačelnik popio kafu sa građanima Novog Pazara

Po ugledu na velike gradove i proslave njihovih rodjendana, a u okviru 557.rodjendana Novog Pazara u centru grada je upriličena manifestacija “Kafa sa gradonačelnikom”. Građani su želeli da popiju kafu sa prvim čovekom grada koji im je na ovaj način ukazao veliku čast i kako su rekli pokazao da je “običan, pošten, čovek koji ume sa narodom”.

Prvi koji su imali prilike da popiju kafu sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem bili su ambasadorka Australije u Srbiji Džulija Fini, kao i ugledni novopazarci Asim NIkšić i Esad Beširović. U razgovorru sa ambasadorkom Fini gradonačelnik se zahvalio na svemu što je do sada uradila za Novi Pazar, a pre svega na pomoći civilnom sektoru i Udruženju građana Reper.

Porazgovarao je gradonačelnik sa svima danas o tome kakav je nekad bio grad, a kakav je danas i šta je to što je još neophodno popraviti i unaperditi. On je pozdravio sve koji su natenane pili kafu i tako im ukazao veliku čast.

“Kafa sa gradonačelnikom”, kako je nazvano druženje, nekima je bila i prilika da direktno iznesu svoje probleme i zatraže rešavanje određenih problema.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac istakao je da je poruka današnje kafe da je gradska uprava izašla iz okvira standardnih organizovanja manifestacija proslave Dana grada i da su danas na simboličan način pozvali građane da se pridruže i da otvoreno razgovaraju o svim temama.

K.R.

 

Podeli