Kultura

RTV Novi Pazar specijalnom emisijom obeležila Dan grada

RTV Novi Pazar još jednom je potvrdila da je  lider među televizijama u Srbiji. Neuobičajenim programom, izmeštanjem iz studija u pet sati živog programa obeležila je Dan grada Novog Pazara.

Glavni i odgovorni urednik RTV Novi Pazar Denis Mavrić rekao je da  ovaj medij  želi da  i za Dan grada svojim gledaocima da najbolji program na ovim prostorima i da je u tome uspeo.

“Povodom obeležavanja 557.rođendana Grada Novog Pazara, u našem programu emitovana je emisija  koja je od ranih jutarnjih sati uživo pratila sva dešavanja u našem gradu.Gosti u improvizovanom studiju, koji je smešten u samom centru grada, su se smjenjivali jedan za drugim, uživo smo se javljali sa svih lokacija u gradu koje su deo rođendanskog programa ovog 20.aprila.” rekao je Mavrić.

Smenjivali su se brojnih gosti u centru Novog Pazara, na improvizovanoj sceni pored šadrvana. Program smo započeli tapanima. Momci iz folklora “Daire”  objavili su važnu vest da grad, koji je osnovao čuveni turski vojskovođa Gazi Isa – beg, slavi svoj dan.

Sumirali smo nedelju obeležavanja važnog datuma, najavljivali današnje manifestacije… Gledali smo priče o uspešnim i zanimljivim ljudima, o zanatlijama i intelektualcima… i razgovarali sa autorkom serijala priča o starom Pazaru, našom, Binasom Malićević.

Čuli smo koliko je Novi Pazar grad gde se prožimaju dve kulture inspirativan umetnicima. Pevali smo zajedno sa našim gostima. Uživo obilazili brojne manifestacije. Pili smo kafu sa autralijskom ambasadorkom i čelnim ljudima Novog Pazara.

Naš Aleksandar Nićiforović uživo nas je sa svečane sednice izvestio i ko su dobitnici prestižnih priznanja. Selma Ljajić imala je goste koji su zapevali o osnivaču pazarske čaršije. Koleginica Vesna Nikolić prenela nam je čestitke gradonačelnika bratskog nam Vranja. Onda smo zajedno zapevali sa Harisom Skarepom i Ajsenom Bogućanin, članicom pevačke grupe Ras malom Ivom, ali i triom “Akustik”. Gost nam je u ambijentu koji smo pripremili uz “Dalas nameštaj” i cvećaru “Lartisamo” bio i gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac,  zatim i proslavljeni glumac Enver Petrovci. A sumirali smo utiske o sinoćnoj predstavi “Deportacija” sa Aladinom Imamovićem urednikom Kulturnog centra i scenaristom predstave. Uživali smo uz “Kad pogledam sa bedema”, ali i brojne priče o tradiciji ovog grada.

Sve ovo i još mnogo toga stalo je u čitavih pet sati živog programa, koji je uz ekipu od 40 ljudi  pripremio urednik kulturno-zabavnog programa i domaćin Specijalne emisije, naš, Zoran Maksimović.

Na kraju smo sumirali i najvažnije događaje u godini zanama, bilo ih je mnogo od Dana grada do Dana grada.

Podeli