HronikaVesti

(VIDEO) Nesreća na deponiji – traga se za radnikom

Bagerista B.S. (56) koji je radio na gašenju požara i sanaciji deponije Golo Brdo kod Novog Pazara nestao je kada se obrušio deo deponije. Drugi radnik uspeo je da iskoči iz vozila i prođe sa povredama noge.

Direktor Javnog komunalnog preduzeća “Gradska čistoća” Emin Omerović objasnio  je da je radnik kog traže iz  privatne firme koja je nedavno angažovana za ravnanje i saniranje deponije.

“Nesreća se dogodila oko 15 sati kada se obrušila ogromna količina otpada. Na žalost, vozač nije uspeo da iskoči iz vozila i sumnja se da je zatrpan”, kažu radnici koji su u to vreme bili na deponiji.

Na bageru u tom trenutku nalazio se i radnik “Gradske čistoće”, ali je on u poslednjem trenutku uspeo da se spasi, izbegavajući lavinu smeća. Tada je povređen.

Odmah su na lice mesta  stigle spasilačke jedinice, policija, inspektori, vatrogasci i hitna pomoć koji pokušavaju da lociraju nestalog bageristu.

“Pronašli smo bager, ali za radnikom još uvek tragamo. Teški su uslovi, vatra i dalje tinja na deponiji, ima mnogo dima i smanjena je vidljivost”, rekao je jedan od spasilaca.

Veliki broj radnika i pripadnika vatrogasno spasilačke jedinice je i dalje na terenu. Vatrogasci gase požar. Dim otežava potragu, kao i blato u kom se u jednom trenutku zaglavila i cisterna sa vodom za gašenje požara.

Deponija Golo Brdo udaljena je od Novog Pazara tridesetak kilometara.

S. Lj.-Z. M.

Podeli