DruštvoVesti

Kulturni centar dobio šest miliona na konkursu

Kulturni centar Novi Pazar dobio je šest  milina dinara na konkursu Ministarstva kulture Republike Srbije ”Gradovi u fokusu”.

„Novi Pazar za nove generacije“, naziv je projekta kojim  je konkurisao ovdašnji Kulturni centar.

Gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac kazao je da će Grad pored ovih, obezbediti i dodatna sredstva kako bi građanima ponudili još kvalitetnije kulturne sadržaje.

Direktor Kulturnog centra Husein Memić kazao je da je reč o veoma vrednom projektu, te istakao da je ovo sjajna prilika za kulturne ustanove.

Po oceni ministra kulture i informisanja Vladana Vukosavljevića kroz pomoć lokalnim samoupravama za razvoj kulturnog života kroz infrastrukturu, rekonstrukcije, adaptacije, obnove, ali i manifestacije doprinosi se da kulturni život u Srbiji bude bogatiji, raznovrsniji i, pre svega, decentralizovan.

Inače, na ovogodišnjem konkursu ’’Gradovi u fokusu’’ prijavljeno je 75 projekata, što je za oko 50 odsto više u odnosu na prethodnu godinu.

Ocenivši da je dobro što su lokalne samouprave pokazale više interesovanja ove godine nego u prethodne dve, ministar je rekao da će se potruditi da sledeće godine bude izdvojeno više od 150 miliona dinara jer smatra da oni to apsolutno zaslužuju

Kako je saopšteno, komisija je pri donošenju konačne posebno vodila računa o kvalitetu, konceptu sadržaja i formatu predstavljanja, budžetu, stepenu posedovanja potrebne dokumentacije za realizaciju infrastrukturnih podprojekata, vidljivosti projekta i opštem planu finansiranja.

 

Senada K. Aleksandar N.

Podeli