Društvo

„Lokalne inicijative za bezbednu zajednicu“

„Lokalne inicijative za bezbednu zajednicu“, naziv je konferencije, koju je organizovala Akademska inicijativa Forum 10. Cilj je da se analiziraju ključni bezbednosni izazovi i rizici sa kojima se suočava lokalna zajednica, kao i uspostavljanje dijaloga između aktera kako bi se unapredila bezbednosna situacija.

Projekat Aktivni mladi za bezbednu zajednicu se u Novom Pazaru realizuje već tri meseca. Nakon razgovora sa učenicima, mladima, radionica o ekstremizmu, danas je održana konferencija, na kojoj su učestvovali predstavnici obrazovnih institucija, poltitčkih partija, civilnog sektora, a i Saveta za bezbednost. Na ovom skupu, koji je izazavao interesovanje, se između ostalog razgovaralo koji su to rizici sa kojima se suočavaju građani, kada je u pitanju bezbednost.

“Konferencija ima za  cilj sagledavanje i analizu ključnih bezbednosnih izazova i rizika sa kojima se suočava lokalna zajednica, kao i uspostavljanje dijaloga između različitih aktera na lokalnom nivou koji treba da omogući predlaganje, zajedničko zagovaranje i sprovođenje politika i praksi čiji je cilj unapređenje bezbednosne situacije u zajednici. Dodatno, konferencija ima intenciju da u fokus razmatranja i analize postavi fenomene nasilnog ekstremizma i radikalizacije i da otvori pitanje prisustva i uticaja ovih fenomena na ukupno stanje bezbednosti u zajednici”, rekao je ispred Foruma 10 Fahrudin Kladničanin.

O ulozi obrazovnog sistema i institucija u prevenciji nasilja, govorio je direktor Gimanzije Nermin Dražanin.

Na konferenciji su govorili i Mikaela Turman ispred Kancelarije Misije OEBS, predsednik Saveta za bezbednost Hajrudin Hajrović, o Maldima I bezbednosti od problema ka rešenju govorio je predstavnik NVO FOKRED-a Admir Smajović. Na ovom skupu učetsvovali su I predstavnici Kancelarije za mlade koju je predstavljala Aleksandra Majstorović.

Pratite RTV Novi Pazar na svim digitalnim platformama

  • RTV Novi Pazar

Officalhttp://www.rtvnp.rs/

  • Facebook

https://www.facebook.com/rtvnp/

  • Instagram

https://www.instagram.com/rtv_novi_pazar/

  • Viber

https://chats.viber.com/rtvnovipazar/en

  • Twitter

https://twitter.com/rtvnovipazar?s=09

  • YT official

https://www.youtube.com/user/rtvnprs

Zabranjeno svako kopiranje video i/ili audio snimaka i postavljanje na drugekanale!

© ℗ All rights reserved

Podeli