Sport

Kolašinac: Spremni smo za Takovo

Trener fudbalera Jošanice Kenan Kolašinac rekao je da je zadovoljan radom i pristupom igrača u pripremnom periodu, kao i da ekipa spremno dočekuje subotnji derbi (14.30) protiv Takova u Gornjem Milanovcu.

“Već dva meseca smo u pogonu, tačnije osam nedelja. Dobro smo iskoristili prijateljske utakmice, a možda nas je malo poremetilo odustajanje kragujevačkog Arsenala, pa odmah sledi derbi s liderom Takovom. Meč u Gornjem Milanovcu je važan, ali posle nas čeka još 13 utakmica. Kvalitetan smo tim i idemo da se nadigravamo”, rekao je Kolašinac.

Jošanicu su tokom zime napustili standardni prvotimci Demir Avdić i Rijald Sulejmanović, ali pazarski zonaš je angažovao petoricu iskusnih fudbalera.

“Odlazak Avdića i Sulejmanovića nas je dosta poremetio, ali stigla su kvalitetna pojačanja, poput Seada Hadžibulića, Edina Ličine, Ertana Marovca, Demira Kadrića i Vladimira Dizdarevića. Menjaćemo sistem igre i prilagoditi se sadašnjem kadru. Mislim da možemo da pariramo svim ekipama u ligi”, ocenio je Kolašinac.

Vodeći klubovi ostvarili su pobede na startu prolećnog dela sezone u Zoni Morava. Takovo je slavilo protiv Slobode u Čačku sa 1:0, kraljevačka Sloga dobila je Orlovac u Mrčajevcima sa 2:1, a istim rezultatom lučanska LFK Mladost pobedila je Slaviju u Kragujevcu.

“Svi su se pojačali. Pratio sam sa saradnicima meč u Čačku, videli smo šta treba da uradimo da bi što spremnije dočekali derbi. Ne zaostajemo za Takovom, možda smo igrački i nešto jači, ali to je meč koji će zavisiti od dosta faktora. Hendikep je suspenzija Ervina Kurtija zbog žutih kartona. U subotu će neke stvari biti malo jasnije”, kazao je Kolašinac.

Na vrhu tabele u Zoni Morava su Takovo sa 34, Sloga sa 33, LFK Mladost sa 31 i Jošanica sa 30 bodova i utakmicom manje.

M. Minić

Podeli