Politika

Jolović: Investitore privući pojednostavljenom administracijom

U raspravi o amandmanima na Zakon o strancima učestvovao je i narodni poslanik Srpske napredne stranke Nikola Jolović. On je u Skupštini Srbije predložio da se licima koja nemaju državljanstvo Republike Srbije omogući što kraći proces rešavanja tekućih administrativnih problema. Jolović je istakao da bi se usvajanjem takvog amandmana, rešili problemi koji nastaju prilikom dolaska investitora na teritoriju Srbije, te da je to značajno i za Novi Pazar, koji je, kako je kazao, potpisivanjem sporazuma sa Republikom Turskom, stvorio uslove za dolazak stranih investitora.

‘’Razlog podnošenja ovog amandmana jeste da se strancima, odnosno licima koja nemaju državljanstvgo Republike Srbije, omogući što kraći proces rešavanja tekućih administrativnih problema, kao što su, u ovom slučaju, obezbeđenje ličnih dokumenata. Strani državljani, kao budući investitori i jedni od odgovornih činioca razvoja privrede naše zemlje treba da imaju obezbeđen put ka boljem i lakšem funkcionisanju, a sve u cilju obezbeđivanja odgovarajućih finansijskih resursa’’, rekao je Jolović.

Obrazlažući amandman Jalović je naglasio da se u Novom Pazaru,kako je kazao, uspostavljanjem dobrih odnosa i potpisivanjem sporazuma, pre svega sa Republikom Turskom, otvaraju nove mogućnosti za privređivanje, te da je najavljen veliki broj investitora, koji  će, kako je rekao, pokrenuti proizvodnju u ovom kraju.

‘’To je velika šansa za Novi Pazar, ali se odmah nameće pitanje obezbeđenja povoljnog poslovnog ambijenta i dobrih uslova za poslovanje stranaca i investitora. Usvajanjem ovog amandmana rešiće se problemi koji  nastaju prilikom dolaska investitora na teritoriju Republike Srbije i samim tim stvoriti jednaka prava za sve i omogućiti dolazak stranog kapitala na naše tržište’’, zaključio je Jolović.

S.Lj.

Podeli