Politika

Ugljanin: Neizvestan život mladih Bošnjaka u Srbiji

Predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Sulejman Ugljanin ocenio je danas da je život mladih Bošnjaka u Srbiji neizvestan, posebno kada je u pitanju ostvarenje osnovnih ustavom garantovanih prava, kulture, obrazovanja, ekonomije, sigurnosti i politike.

On je na redovnoj konferenciji za novinare najavio da će mladi 5.aprila proslaviti 28. po redu Dan mladih Sandžaka, i da su mladi ali i njihovi roditelji i svi Bošnjaci Sandžaka ponosni na taj datum.

“Tog dana su njihovi roditelji odbili da njihova deca butu regrutovana i mobilisana u JNA i na taj način nisu učestvovali u ratu protiv pojedinih jugoslovenskih naroda. Bošnjaci su pokazali da su kulturan, civilizovan i miroljubiv evropski narod” – rekao je Ugljanin.

Ugljanin je još jednom državne organe Srbije okarakterisao kao neprijateljske posebno prema Bošnjacima jer “krše Ustav Srbije time što imaju tolerantan odnos prema zločinima koje se dešavaju nad ovim narodom“.

On je naglasio i da očekuje da do 1.juna državni organi odgovore na zahteve SDA Sandžaka koji su istaknuti na nedavnom protestnom skupu.

 

 

Podeli