Sport

Promovisan Mojsilović

Fudbalski klub Novi Pazar predstavio je danas novog trenera Stevana Mojsilovića, koji je na promociji rekao da veruje da će tribine Gradskog stadiona uskoro biti pune kao kada je tu dolazio predvodeći druge ekipe.

“Zadovoljstvo je biti u Pazaru. Bilo je priča o mom dolasku i ranije, pošto ste ovde uvek dočekani raširenih ruku i toplog srca. Iskreno, krenuo sam drugim putem, ali na poziv prijetelja stigao sam ovde. Ako ste profesionalac u ovom poslu, uvek morate da budete spremni da prihvatite izazov”, rekao je Mojsilović.

On je na klupi Pazaraca nasledio Marjana Živkovića, koji je otišao u kineski Šenjang Dongđin, a debitovaće u petak na utakmici 16. kola Prve lige Srbije protiv Metalca u Gornjem Milanovcu.

“Nema kuknjave što nemamo više vremena, znam kad kreće prvenstvo. Verujem u ono što radim i u mogućnosti igrača. Moramo da skupljamo bodove, ne zaostajemo mnogo za timovima iz gornjeg doma, ali imamo samo četiri boda više od ekipa u zoni ispadanja”, priznao je Mojsilović.

“Cilj je opstanak. Realno, Pazaru je mesto u Super ligi, da se tu bori za titulu i evropske kupove, da ima jednu od najboljih fudbalskih akademija. Tako ga doživljavam iz prethodnih godina, dok sam tu vodio druge ekipe i bio kandidat da dođem za trenera”, dodao je on.

Mojsilović je najavio da će mu u stručnom štabu pomagati Elvir Muratović i trener golmana Suad Prtinac, ali i da će u rad biti uključeni i treneri omladinaca i kadeta.

On je poslednji angažman imao u bugarskoj Lokomotivi iz Plovdiva, gde je bio generalni direktor, a prethodno je, između ostalih, vodio Jagodinu, subotički Spartak i Rad.

“Nisam puno pratio Prvu ligu, malo putem televizije. Znam da mnogi igrači i iz naših nižih rangova, ako dobro rade i žive za fudbal, bez problema mogu da igraju u Super ligi, a ako ih posluži sreća i mnogo više. Video sam ovde 10 do 15 omladinaca i kadeta, koji su na mene ostavili pozitivan utisak. To je normalno, ovo je veliki grad i region”, naveo je Mojsilović.

Predsednik Novopazaraca Tarik Imamović rekao je da je uprava brzo reagovala posle odlaska Živkovića.

“Zadovoljni smo jer mislim da smo angažovali čoveka spremnog da nas dovede do željenih razina. Zadovoljni smo i učinjenim tokom zime, pošto smo isplatili igrače. Ostaje još jedino da pozovemo poverioce da nam pomognu u procesu UPPR-a, ako bude saradnje brže ćemo ga okončati i stabilizovati klub”, kazao je Imamović.

Imamović je dodao i da će tokom naredna dva dana u Pešačkoj žoni biti organizovana prodaja vaučera po ceni od 1.000 dinara, čijom kupovinom će ljubitelja fudbala pomoći klubu, a sebi obezbediti mesto na tribinama na svim utakmicama do kraja sezone.

M. Minić

Podeli