Politika

Omerović: Zukorlićeva SPP izgorela na beogradskim izborima

Komentarišući izborni rezultat Stranke pravde i pomirenja na beogradskim izborima, visoki funkcioner SDPS-a i predsednik skupštinskog Odbora za ljudska i manjinska prava i ravnopravnost polova Meho Omerović rekao je da je takav rezultat sramota za ceo bošnjački narod. ”Ta svetiljka, kako Muamer Zukorlić kaže za svoju stranku, to je zapravo sveća koja je juče izgorela na beogradskim izborima. Beograđani su prepoznali njegovu prevaru, a verujem da će to i građani Sandžaka učiniti na nekim narednim izborima”, rekao je Omerović u fono izjavi za našu Televiziju.

Omerović ističe da rezultat nije srmota. ”Čovek na političkim izborima može da dobije manje ili više glasova. Međutim, debakl i način na koji ovaj čovek zloupotrebljava sve ono što ima veze sa bošnjačkim narodom, pa i nacionalnim manjinama ostalih koji žive u Srbiji je za svaku moguću osudu! Čovek je pokušao da prevari i Beograđane na ovim izborima. Njemu ništa nije sveto! Zukorlić, koliko do juče čovek sa časnom funkcijom, sa ahmedijom na glavi, muftija, verski vođa svih muslimana u Srbiji, nije mu bilo dovoljno! Skinuo je ahmediju, prebacio se na teren politike i biznisa, napravio jednu političku stranku, a sada je političkim vratolomijama i skandaloznim zloupotrebama pokušao da novo ime stranke nametne za učešće na beogradskim izborima. To što je on uradio, i način na koji je uradio, dovoljno govore i rezultati”, kaže Omerović.

”Rezultati su zaista onakvi kako pakuzuje delo i lik Muamera Zukorlića. Iako je imao  mnogo više vremenskog prostora, posebno na pojedinim televizijama sa nacionalnom frekvencijom, od većine učesnika na beogradskim izborima, on je uspeo da dobije 0,17 procenata glasova od izašlih birača. Dakle, nešto više od hiljadu glasova. Da bi građani u Sandžaku znali o kom broju glasova se radi, rećiću da je čak i stranka Rusa, kojih faktički skoro i nema u Srbiji, dobila više nego što je dobila stranka Zukorlić Muamera. Lista ”Ni jedan od ponuđenih odgovora” takođe je dobila više glasova, a o nevažećim listićima da i ne govorim”, kazao je Omerović.

Kako ističe, Zukorlić je skandalozni majstor koji je morao da sakupi više potpisa da bi učestvovao na izborima 3.300 nego što je dobijo glasova, nešto više od 1000.

”Čovek koji pokušava na svaki mogući način da bude prisutan, ne samo u medijima, nego i na javnoj političkoj sceni, doživeo je nešto što je za mene kao Bošnjaka po rođenju zaista velika sramota. Bruka i naš narod i naciju kojoj pripadamo jer zaista posle onog što sam juče doživeo, ja i svaki normalan i racionalan čovek bi se sakrio u mišiju rupu. Sramota bi me bilo da izađem da pogledam ljudima u lice. Ali ne! Njega ništa nije sramota. I sinoć se pojavljuje, šepuri se na televizijama, kao da je dobio ne 0,17 nego 17 procenata, kao da se ništa nije desilo! Pojavljuje se i ponovo analizira i priča o rezultatima, o tome kao je on nekakva svetiljka u ovom mračnom vremenu, priča o tome kako on ide dalje. Ta svetiljka, koju on pokušava da predstavlja, to je jedna sveća koja se jučerašnjim izborima u Beogradu definitivno ugasila, a verujem da će i građani Sandžaka i Bošnjaci da prepoznaju ovu prevarantsku politiku kojom se pokušava podmetnuti nekakvo kukavičje jaje”, rekao je Omerović.

On je najavio da će se SDPS ubuduće zalagati za promenu izbornog zakona.

”Mi više nećemo da gledamo niti da dozvolimo da se od izbora pravi pijaca i cirkus; da neki ljudi mogu svakih dva, tri meseca da menjaju i nazive političkih stranka i da učestvuju, čas na izborima u Srebrenici, čas na izborima za predsednika Republike, iako je u tom trenutku bio verski vođa, pa onda na parlamentarnim, pa sad na beogradskim izborima. Možda neki izbori koji budu u Žabarima ili u Kosijeriću, ili nekoj manjoj opštini, možda se pojavi kao neka četvrta stranka.. Dakle, čovek pokušava da na sve moguće načine da bude prisutan u medijima. Mislim da je ovo i zaista kraj i dosta je tog marifetluka i prevarantskih folova, poturanja kukavičkih jaja od strane Muamera Zukorlića. To su Beograđani prepoznali. Verujem da će u narendom periodu i građani Sandžaka to znati da procene i da ukažu poverenje onim strankama, koje rade normalno i pokušavaju da upristoje političku scenu Srbije”, zaključio je Omerović.

S.Lj.

Podeli