Društvo

Sneg i kiša prave probleme vozačima u celoj Srbiji

Aktuelne vremenske prilike pogoduju i stvaranju odrona

 Sneg slabog do umerenog intenziteta pada na području Vojvodine i u Beogradu, a u ostalim krajevima Srbije pada kiša, koja se zbog niskih temperatura u nekim delovima ledi pri tlu, saopštio je jutros Auto-moto savez Srbije.Ovakve vremenske prilike, kao i otapanje snega danas i u narednim danima, doneće više vode na putevima širom zemlje, očekuje se i povećan broj aktiviranih klizišta, a česta je i pojava odrona, najviše na području pored Ibra, na delu između Kraljeva i Raške, na Đerdapskoj magistrali od Velikog Gradišta i Donjeg Milanovca ka Kladovu, a ima ih i kroz Grdeličku, Sićevačku i Drensku klisuru.

U višim predelima sneg vozače očekuje u raskvašenom stanju, koji produžava zaustavni put vozila, smanjuje njegovu stabilnost i može dovesti do saobraćajnih nezgoda.

Svi putevi ka zimskim turističkim centrima su prohodni, ali je obavezno posedovanje kompletne zimske opreme.

Veći intenzitet vozila se očekuje u prvom popodnevnim časovima na putevima, posebno koji vodi ka većim gradskim sredinama.

Nema dužih zadržavanja na naplatnim stanicama, kao ni na graničnim prelazima, osim na prelazu Gostun gde je obustavljen saobraćaj zbog odrona na putu.

Izvor: Mondo

Podeli