Kultura

Srednjoškolcima predstavljen Evropski dnevnik

U okviru projekta Delegacije Evropske unije pod nazivom ”Doživi Evropsku uniju”, u Narodnoj biblioteci ”Dositej Obradović” za učenike novopazarskih srednjih škola održana je prezentacija publikacije ”Evropski dnevnik” i istoimenog nagradnog konkursa koji će biti otvoren do 10.marta. Svi zainteresovani srednjoškolci, sa svojim kreativnim, inovativnim radovima u različitim oblastima, mogu se prijaviti na konkurs, a najbolji među njima osvojiće nagradno putovanje u Budimpeštu, Prag i Beč.

Novopazarski srednjoškolci su u Narodnoj biblioteci imali priliku da saznaju sve što ih zanima u vezi projekta ”Doživi evropsku uniju”, najnovije publikacije Evropski dnevnik, ali i vrlo primamljivog nagradnog konkursa koji je u toku.

Kao članica mreže Euteka, Narodna biblioteka ‘’Dositej Obradović’’ bila je domaćin ovog događaja, koji ima cilj da kvalitetno informiše, pre svega mlade ljude o funkcionisanju zajednice evropskih zemalja, o načinima za dodatno obrazovanje, zapošljavanje, mogućnostima za volontiranje… A konkurs Evropski dnevnik, koji je otvoren sve do 10.marta, najtalentovanijim srednjoškolcima, koji se mogu izraziti kroz najrazličitije teme i formate, obezbeđuje i nagradno putovanje.

‘’Prihvatamo sve vrste radova: video formati, novinarrski žanrovi, literarni i likovni radovi… Mladima se ne postavljaju nikakvi okviri, već je namera da se na kreativan način oni sami izraze’’, rekla je predstavnica projekta ‘’Doživi Evropsku uniju’’ Milica Škiljević.

Konkurs Evropski dnevnik, koji Delegacija Evropske unije sprovodi poslednje tri godine, otvoren je do 10. marta, a kako je planirano nagrađeni srednjoškolci i njihovi nastavnici, od 7. do 13. maja putuju u Budimpeštu, Prag i Beč.

S.Lj.

Podeli