Društvo

Mladi u poseti starijim sugrađanima

Da postoji međugeneracijska saradnja i da pripadnici treće dobi nisu prepušteni sami sebi potvrđuje i današnja poseta članova hora Osnovne škole ”Bratstvo” novopazarskom Gerontološkom centru. Za svoje najstarije sugrađane osnovnci su pripremili zanimljiv repertoar. Izveli su poznate zabavne, narodne i starogradske pesme, uz koje su korisnici ove ustanove evocirali uspomene na mladost.

Muzika ne poznaje granice, razbija jezičke barijere i spaja generacije. Stariji se uvek raduju posetama i imaju vremena za druženje, a posebno im je drago, kažu, kada im mladi poklone svoje vreme.

‘’Mnogo nam znači da se malo pomešamo sa decom, jer svi mi imamo decu, unuke, i ovo budi uspomene’’, kaže Đelo Alibegović, koji odnedavno boravi u Gerontološkom centru.

Članovi hora OŠ ‘’Bratstvo’’ i dečijeg hora Leptirići znaju da za međugeneracijsku saradnju i druženje nije potreban poseban povod. Nastavnica muzičke kulture Ana Maksimović kaže da je za ovu priliku biran I poseban repertoar.

Upravnik Gerontološkog centra, Enver Daca je rekao da ovakva druženja doprinose stvaranju porodične atmosfere u ovoj ustanovi. On je kazao da je uspostavljena saradnja i sa drugim institucijama, ted a će ovakvih druženja biti i ubuduće.

S.Lj.

Podeli