DruštvoVesti

Planovi i programi javnih preduzeća razvojni i investicioni

Planovi i programi javnih preduzeća i ustanova su investicioni i razvojni, koji kao i do sada imaju za cilj unaprediti život građana Novog Pazara i stvoriti im što bolje uslove za život. Rukovodioci lokalnih preduzeća su na jučerašnjoj sednici Skupštine grada, odbornike lokalnog parlamenta upoznali sa aktivnostima koje će realizovati u ovoj godini.

Kvalitetnija primarna zdravstvena zaštita građana Novog Pazara, koja će se dobiti otvaranjem novog urgentnog bloka, više parking mesta, uređenje saobraćajne signalizacije, infrastrukturni kapitalni projekti, što čistiji  Novi Pazar, kao i  niz  drugih značajnih planiranih aktivnosti javnih preduzeća u Noovm Pazaru bile su neke od značajnih tema, koje su obeležile prvu ovogodišnju sednicu Skupštine Novog Pazara.

Direktori javnih preduzeća pohvalili su se postignutim rezultatima u prošloj godini i izrazili nadu da će i ove 2018. godine uspešno poslovati.

Odbornici lokalnog Pralamenta dlai su saglasnost da  o realizaciji budžeta Grada Novog Pazara planiranih rashoda za usluge socijalne zaštite za 2018.godinu. Ovom odlukom povećava se iznos od 22.800.000 dinara na 46.770.000 dinara. Uvećani iznos za ovu namenu obezbediće Ministarstvo za rad, zapošljavanje boračka i socijalna pitanja.

Šef odborničke grupe “Za evropski Novi Pazar” dr Muamer Bačevac kaže da će sa izgradnjom Novog Pazara nastaviti i ubuduće.

“Ja mislim da će u sledeće dve godine Grad Novi Pazar nastaviti onaj trend razvoja infratsrukture, koje je imao i pre da ćemo mi dalje uređivati centralne ulice, sve javne površine, asfaltirati ulice i da će to doprineti što kvalitetnijem načinu života građana”, kazao je Bačevac.

Podsećamo, jedna od značajnih tačaka dnevnog reda na jučerašnjoj sednici Skupštine grada bila je i usvajanje Lokalnog akcionog plana zapošljavanja u 2018.godini, kojim se obezbeđuju sredstva za 100 novih radnih mesta sa ciljem da se preduzetnici motivišu da upošljavaju radnike.

Podeli