Sport

Kurtagić i Durović na širem spisku reprezentacije

Mlade odbojkašice Novog Pazara Hena Kurtagić i Almina Durović, koje se nalaze na širem spisku pionirske selekcije Srbije, trenirale su sedam dana u Obrenovcu zajedno sa još 32 potencijalne reprezentativke u tom uzrastu.

“Posle novembarskih testiranja devojčica rođenih 2004. i 2005. godine, koje su Odbojkaški savez Srbije i nacionalno Udruženje odbojkaških trenera organizovali u Novom Pazaru, poziv za pionirsku selekciju stigao je mojim odbojkašicama i to je velika čast”, rekla je trener mladih pazarskih odbojkašica Vezira Župić.

Kurtagić i Durović konkurišu za sastav nacionalnog tima, koji će ove godine nastupiti Balkanskom prvenstvu u Srbiji, a naredno okupljanje kandidatkinja za dres sa državnim grbom planirano je za april.

“Otkako su se naše seniorke plasirale u Drugu ligu, imamo bolji status i stiže nam više poziva za učešće na raznim turnirima”, navela je Župić.

Ona je ocenila da je problem što devojke koje završavaju srednju školu i studentkinje imaju sve manje vremena za odbojku, pa mnoge u tom periodu prestaju s aktivnim igranjem.

“Zbog toga je naša škola odbojke veoma aktivna. Pozivam sve zainteresovane devojčice da nam se pridruže, a treninzi su subotom i nedeljom u sali Ekonomsko-trgovinse škole”, apelovala je Župić.

Seniorska ekipa Novog Pazara šestoplasirana je u Drugoj ligi, a u utakmici 11. kola gostovaće Crnokosoj Artos iz Kosjerića.

M. Minić

Podeli