Društvo

Milanović: Biće obilježene sve javne česme sa neispravnom vodom

Grad Novi Pazar i Odjeljenje za zaštitu životne sredine u narednih nekoliko dana označiće sve javne česme koje vodu dobijaju iz sopstvenih izvora, a za koje je utvrđeno da imaju neispravnu vodu za piće, dok će bunari na seoskom području biti dezinfikovani, najavio je ispred Odjeljenja za zaštitu životne sredine, Ivan Milanović.

Ispitivanjima Gradske uprave i Instituta za javno zdravlje iz Kragujevca utvrđeno je da voda sa 11 javnih česama nije za piće, ali i da brojni školski objekti na seoskom podučju imaju neispravnu vodu. Ispitane su 43 javne česme, a rezultai pokazuju da u 16 školskih objekata ne odgovara Pravilniku o higijenskoj ispravnosti.

“ Informacije su pristigle i sve te javne česme su pobrojane na sajtu Grada Novog Pazara. U tom pogledu Gradska uprava će kod spornih česama postaviti jasnu i vidljivu oznaku da se sa njih ne smije piti voda. A što se tiče seoskog vodosnabdevanja, odnosno školskih objekata koji imaju svoje bunare izvršiće se dezinfekcija i odnosno voda će opet moći da se koristi”, rekao je ispred Odeljenja za zaštitu životne sredine, Ivan Milanović

Iz ovog Odeljenja naglašavaju da će se sa obilježavanjem ovih javnih česama početi već od sutra, ili najkasnije tokom naredne nedelje. Ispitivanja koja su sprovedena dio su uobičajenih godišnjih aktivnosti Odeljenja za zaštitu životne sredine.

Podeli