Društvo

SNS Novi Pazar: Ne zaboravimo Semru

Predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke u Novom Pazaru, još jednom su posetili Semru Kurtanović, trinaestogodišnju devojčicu koja boluje od retke i teške kožne bolesti, za koju još uvek nema leka. Oni su porodici Kurtanović uručili novčanu pomoć i još jednom podsetili sve humane ljude da ne zaborave na Semru.

Njena dijagnoza je retka i preteška. ”Bulozna epidermoliza” koju karakteriše jaka osetljivost kože, maloj Semri svakodnevno donosi nove rane i nove probleme. Ipak, današnja poseta joj je izmamila osmeh na lice.

Predstavnici Gradskog odbora Srpske napredne stranke su i ovaj put porodici Kurtanović uručili novčanu pomoć i poručili svim humanim ljudima, zahvaljujući kojima Semra sada ima i svoju sobu, da je ne zaborave.

”Veličina ljudi se ne ogleda u njihovom bogatstvu već u njihovoj želji i spremnosti da pomognu drugima”, rekla je sekretar GrO SNS Ljiljana Lešević. ”Naš je cilj da koliko smo u  mogućnosti pomognemo da Semra ima normalno detinjstvo, da ne trpi bol koji je prati već nekoliko godina, da se oseća kao druga deca, da raste, da se igra, da uživa u svom detinjstvu. Pozivamo sve ljude dobre volje da nezaboravimo na Semru. Ona je naše dete”, rekla je Lešević.

Ono čemu se najviše nada Semrina majka Enisa, je da medicina što pre pronađe lek za ovu pretešku bolest, koji bi makar malo umanjio bolnu svakodnevnicu. Lečenje se za sada sprovodi samo negom kože, koja se sastoji od temeljne higijene, previjanja rana i specijalizovane ishrane. Semra je inače mentalno zdrava, druželjubiva, pomalo stidljiva ali nadasve hrabra devojčica, koja stojički izdražava bolove svog tela i, koja uprkos svemu, ume da se raduje svakom posetiocu.

S.Lj.

Podeli