Sport

Požarevljani bez šanse u Pendiku

Odbojkaši Novog Pazara pobedili su večeras na domaćem terenu ekipu požarevačkog Mladog radnika sa 3:0 (25:15, 25:22, 25:22), u zaostaloj utakmici 11. kola Superlige.

Pred oko 200 gledalaca u dvorani Pendik, meč je trajao sat i 14 minuta.

Novopazarce je predvodio Irfan Hamzagić sa 16 poena, a pratili su ga Marko Vukašinović sa 14 i Marko Radosavljević sa 11 poena.

“Moji momci su pokazali karakter posle poraza u Subotici i odigrali kako se od njih očekuje. Odlučili su neki taktički detalji, naš jak servis i miran blok. To je nateralo rivala da se muči u napadu, a mi smo imali dobru realizaciju. Okrećemo se Crvenoj zvezdi, što je i uvertira za prvi duel s Vojvodinom u polufinalu Kupa Srbije”, rekao je trener Pazaraca Hamza Zatrić.

Boris Buša bio je najefikasnji u redovima Mladog radnika sa 10 poena.

“Domaćin je opravdao ulogu favorita i zasluženo pobedio. Imali su odličnu realizaciju, fantastično su servirali, a mi nismo uspeli da pronađemo rešenje za Hamzagića. Nisam zadovoljan, ali nemam šta da zamerim mojim igračima. U narednom kolu očekuje nas veoma važna utakmica protiv Jedinstva”, kazao je trener Požarevljana Dragan Bonić.

Novi Pazar se izjednačio s vodećom Vojvodinom, oba tima ostvarila su po 11 pobeda i poraz, dok je Mladi radnik četvrti sa po šest dobijenih i izgubljenih utakmica.

M. Minić

Podeli