Društvo

Humanitarna strana Novogodišnjeg vašara

I ove godine učesnici Novogodišnjeg vašara odazvali su se tradicionalnoj humanitarnoj akciji i donirali brojne artikle, uglavnom garderobu, odjeću i obuću. Robu su preuzeli članovi “Otvorene ruke” koji će je distribuirati do porodica slabijeg materijalnog stanja.

Iako su mnogi tokom održavanja vašara mogli doći i do 70 % jeftinije robe ima i onih koji će pojedine artikle novopazarskih firmi dobiti potpuno besplatno. Sada je već postala tradicija da se preostala roba prikupi i donira onima kojima je najpotrebnija. Riječ je o kvalitetnoj garderobi i novim stvarima, kako za djecu tako i za odrasle, a mnogi od artikala nose imena poznatih novopazarskih brendova.

”Ovdje stvarno ima vrijedne robe i što je najbitnija stvar to je roba koja je namijenjena za ovo godišnje doba, tu su kape, rukavice, šalovi, čizmice sa krznom i ostali odjevni predmeti za zimu. Moram da se zahvalim svim izlagačima, jer stvarno su dali vrijedne poklone i nikada se nije odazvao veći broj izlagača”, kaže direktor Sportsko-sajamske ustanove “Pendik”, Enes Pljakić.

“Zaista je ovo vrijedan poklon. Da Allah obilato nagradi organizatore i izlagače koji su se odazvali. Mi ćemo ovu robu ditribuirati u našim nedeljnim akcijama”, kaže ispred organizacije “Otvorena ruka”, Edin Kolašinac.

Članovi humanitarne organizacije “Otvorena ruka” kažu da je na njihovom spisku preko 500 slabije imućnih porodica koje dobijaju pomoć, tako da će i ovog puta prikupljena garderoba stići u prave ruke.

Podeli