Društvo

Od danas i zvanično “Novi poslovi “ za sve zainteresovane

U okviru realizacije projekta „Novi Pazar – novi poslovi“ od danas je i zvanično raspisan Javni poziv, koji je takođe objavljen na sajtu Grada Novog Pazara , agencije SEDA kao i na sajtu Kancelarije za mlade. Ovom Javnom pozivu prisustvovali su  i poslodavci, ali i svi oni koji su zainteresovani da započnu sopstveni biznis.

“Grad Novi Pazar ispunio je sve uslove za realizaciju projekta vrijednog 200 000 eura, koji su pokrenuli nemačka organizacija za međunarodnu saradnju GIZ i Stalna konferencija gradova i opština. Sredstva su namijenjena zapošljavanju teže zapošljivih kategorija stanovnistva. Projektom je predviđeno zapošljavanje 60 osoba na različite načine i najmanje 10 malih i srednjih preduzeća, koja će učestvovati u aktivnim mjerama zapošljavanja koristeći subvencije za zapošljavanje za novootvorene poslove – istakao je između ostalog vođa projektnog tima, Fevzija Murić.

Cilj projekta “ Novi Pazar- novi poslovi” nije samo ekonomski, već i socijalni, istakao je Igor Kojičić, iz Instituta  za razvoj i saradnju Beograd, te dodao da u ovom projektu takođe postoji i komponenta samozapošljavnja kojima će pripadnicima ovih grupa biti omogućena sredstva za započinjanje sopstvenog biznisa, kao  i četvrta komponenta- razvoj socijalnog poduzetništva.

“Imaćemo 30 pripadnika teže zapošljivih lica koje ćemo zaposliti kod poznatog poslodavca , a posodavci će za to dobii subvenciju u iznosu od 1500 eura kao i edukovanu radnu snagu, jer ćemo korisnike obučiti za određene kategorije.  Daćemo 20 grantova za razvoj sektora samozapošljavanja, tj. 20 lica iz pomenutih kategorija će dobti sredstva u iznosu od 3000 eura za mašine, alate i repromaterijal za započinjanje sopstvenog biznisa.”

Direktor agencije SEDA, Samir Kačapor  je dodao da svi zainteresovani se od danas mogu prijaviti, ali i dobiti sve potrebne informacije u prostorijama agencije SEDA koja se nalazi u ulici 7. jula u Novom Pazaru.

Od danas i zvanično počinju sve aktivnosti koje se odnose na prikupoljanje prijava potencijalnih korisnika projekta “Novi Pazar- novi poslovi”. Do 2. februara sve prijave koje budu stigle će biti ocijenjivane u procesu selekcije korisnika.

 

I. Hodžić

 

 

Podeli