Politika

Hasanović: Neka se Zukorlićeva stranka zove BDZS, SPP, PSP sve mu je to samo EPP

Predsjednik Sandžačke demokratske partije Nihad Hasanović gostujući u emisiji „Intervju“ Radio televizije Novi Pazar govorio je i analizirao političku situaciju i događaje u Novom Pazaru i Sandžaku u odlazećoj godini te o koaliciji sa Strankom demokratske akcije Sandžaka, posjeti i dogovorenim projektima sa predsjednikom Turske Redžepom Taipom Erodanom i planovima i infratsrukturnim projektima za 2018. godinu.

Na pitanje novinara kako komentariše posljednja dešavanja u stranci Muamera Zukorlića, Hasanović je rekao:

„Nije borba za narod da oduzimate javnu svojinu i da tu otvarate kafiće, prodavnice i sale za svadbe i slavlja. Zbog toga je i u velikoj mjeri izgubio povjerenje Bošnjaka Sandžaka. Naravno, nije samo to razlog, treba li podsjetiti na aferu pronevjere novca Islamske zajednice koju je baš vaša medijska kuća objelodanila. Od zekata i sadekatu-l-fitra su se finansirale političke kampanje i Cerića u BiH i Zukorlića u Srbiji a sada je sve to izašlo na vidjelo. On nije glup i razumio je da je izgubio uporište u bošnjačkom biračkom tijelu pa se sada okreće drugima. Opasnost je u tome što će on pokušati da Islamsku zajednicu odvuče za sobom. Ja se iskreno nadam da će ljudi iz Islamske zajednice smoći snage da se odupru i spase Islamsku zajednicu od ovog pokušaja distanciranja od Bošnjaka. Nažalost imajući u vidu sve šta se dešavalo prethodnih godina nema mjesta nekom velikom optimizmu. Pitanje Islamske zajednice  i Muamerovog djelovanja će sigurno biti problem za Bošnjake i u narednom periodu, nema sumnje posljednje veliko otvoreno pitanje međubošnjačkih podjela. Ono će nas pratiti sve dok Zukorlić bude imao upliva u tu vjersku ustanovu. Sve drugo je nebitno, kako god da nazove stranku, BDZS, SPP, PSP, sve mu je to samo EPP“, rekao je Hasanović.

Intervju sa predsjednikom Sandžačke demokratske partije Nihadom Hasanovićem na programu je na Radio televiziji Novi Pazar u petak od 21 čas i 30 minuta.

A. Ni.

Podeli