Društvo

Lokalna samouprava darovala poklon paketiće

Učenici specijalnog odeljenja OŠ ”Desanka Maksimović”, sa svojim nastavnicima i ove godine su pripremili novogodišnju priredbu za svoje roditelje i posetioce, a Gradska uprava im je obezbedila poklon paketiće. Uz najlepše novogodišnje želje poklone mališanima uručio je gradonačelnik Novog Pazara Nihat Biševac i članovi njegovog Kabineta.

 Za učenike sa posebnim potrebama OŠ ”Desanka Maksimović” ovo je bio jedan poseban veseli čas. Kazivali su stihove, pevali pesmice i jedni drugima uputili najiskrenije čestitke. Predstavnici Uprave grada sa gradonačelnikom Nihatom Biševcem na čelu mališanima su uputili novogodišnje čestitke i darovali im poklon paketiće.

‘’Posetili smo OŠ “Desanka Maksimović” gde smo uručili, ispred Grada Novog Pazara, novogodišnje paketiće deci sa smetnjama u razvoju. Grad Novi Pazar je u ovoj godini uložio dosta sredstava u opremanju učionica kao i zbornice ali je takođe i predvideo određena sredstva upravo za ovo odeljenje. To su razni rekviziti i oprema koja će pomoći natavnicima da omoguće deci sa smetnjama u razvoju što kvalitetniju i bolju nastavu”, istakao je Biševac.

“I ove godine smo uspeli da realizujemo ovaj program, zahvaljujući lokalnoj upravi. Oni se svake godine potrude da obezbede deci sa smetnjama u razvoju novogodišnje paketiće kao i sva potrebna nastavna sredstva tokom školske godine”, kazala je direktorka OŠ “Desanka Maksimović” Vildana Hodžić.

OŠ ”Desnaka Maksimović” svake godine se trudi da na poseban način obraduje svoje učenike a naročito one sa posebnim potrebama. Tako su i ove godine nastavnici defektolozi i nastavnici muzičke kulture pomogli mališanima da pripreme novogodišnji program.

A. Ademović

 

Podeli