Sport

Gurdijeljac: Spreman sam za svetsku IBF titulu

Bokser iz Novog Pazara Šerif Gurdijeljac rekao je danas da očekuje težak meč protiv Rumuna Aleksa Raca, ali da veruje da će pred domaćom publikom osvojiti profesionalnu IBF titulu mladog prvaka sveta u superpero kategoriji.

“Pored Lorenca Pare iz Venecuele, Rac je najteži protivnik u mojoj dosadašnjoj karijeri. Nezgodan je, dobar tehničar i ima snažne pojedinačne udarce, ali u glavi već imam taktiku. Iskreno, ne razmišljam previše o rivalu. Očekujem pobedu”, rekao je Gurdijeljac.

Dvadesetdvogodišnji Gurdijeljac boriće 5. januara u pazarskom “Pendiku” protiv dve i po godine starijeg Raca za svetski IBF pojas u superpero kategoriji (do 59 kilograma), u konkurenciji boksera mlađih od 25 godina.

Novopazarac se od prošle sedmice sprema u Beogradu, gde trenira pod nadzorom Luke Popovića.

“Ujutru je trčanje s kondicionim trenerom, a uveče sparing. Od petka pa do borbe, pripremaću se u Pazaru. Biće to lagani relaks pred meč za koji ću biti 100 odsto spreman”, naveo je Gurdijeljac.

On je dodao da očekuje veliku podršku od svojih sugrađana.

“Meč je gala, pa mislim da će hala biti puna. Pozivam sve da dođu i da me podrže, da zajedno osvojimo svetsku titulu”, kazao je Gurdijeljac.

Gurdijeljac je u seriji od sedam pobeda u nizu, a u dosadašnjoj karijeri ostvario je 14 trijumfa i četiri poraza.

S druge strane, Rac ima šest dobijenih i jedan izgubljen meč, uz dva nerešena duela.

M. Minić

Podeli