Društvo

Počeo četvrti Novogodišnji vašar

Počeo je četvrti Novogodišnji vašar u Novom Pazaru. Ove godine daleko je više izlagača u odnosu na prethodne, ali i veći broj kupaca iz cele Srbije. I ove godine vašar će biti humanitarnog karaktera.

 Tradicionalni Novogodišnji vašar prilika je za sve trgovce da se oslobode zaliha robe, a za građane da kupe mnoge proizvode po sniženim cenama. Kako ističe direktor Sportsko sajamske ustanove “Pendik” Enes Pljakić ove godine ima preko 60 izlagača, ne samo iz Novog Pazara već i iz različitih krajeva Srbije i inostranstva.

 “Ovo je trgovački grad, i sve ovo vreme se trudiomo da vratimo trgovinu u Novi Pazar na onaj način kako je to nekad bilo je teško ali ako bude u pola kao nekad bićemo zadovoljni. Mnogo ljudi uzima učešće na ovom vašaru i svaki put smo sve srećniji, jer cilj nam je da dovedemo ljude ovde da vide šta mi to radimo i čime se bavimo. Mi smo svesni da ne postoji ni jedan vašar u Srbiji koji je ovako organizovan. Da ne postoje cene zakupa kao što su naše, jer na svim drugim su cene duplo veće”, istakao je Pljakić.

Na ovogodišnjem vašaru privrednici su posetiocima ponudili različitu robu po cenama sniženim i do 70 odsto. Kupci su istakli da čak ni u inostranstvu ne možete naći ovakve cene i kvalitet. Da se za svakog može naći po nešto.

Kada je organizacija i prostor u pitanju, svi prodavci su se složili da je ove godine ona najbolja.

“Prvi put smo na vašaru. Uslovi su super. Organizacija je super, svaka im čast, ima grejanje i videćemo kako će biti”, istakao je trgovac nameštaja Milojević iz Kruševca Stefan Milojević.

“Od prve godine sam na Novogodišnjem vašaru i zahvaljujem im se što su mi ustupili mesto. Moji proizvodi se koriste u zdravoj ishrani I očekujem dobru prodaju. Sve pohvale na ovogodišnju organizaciju”, kazala je preduzetnik iz Sjenice Jasmina Isović.

“Ove godine je veća i bolja organizacija. Veći je prostor, šire je napravljen,  veći je i broj izlagača. Već prvog dana je veliko interesovanje, a biće još veće, jer ima najave da će iz cele Srbije doći dosta mušterija sa kojima ja radim,”, rekao je trgovac iz Novog Pazara Omer Rašljanin.

Već prvog dana interesovanje je veliko, gužve ima na skoro svim štandovima. Prema rečima Pljakića ove godine očekuje se preko 40 hiljada posetilaca.

Podeli