Sport

Imamoviću priznanje FSRZS

Fudbalski savez zapadne Srbije nagradio je zlatnom plaketom fudbalskog radnika iz Novog Pazara Tarika Imamovića, kome je priznanje uručeno u Kragujevcu na svečanoj skupštini povodom 25 godina postojanja regionalnog fudbalskog saveza.

“Čovek ne radi zbog nagrade, ali je izuzetna satisfakcija ako vam neko oda priznanje zbog višegodišnjeg truda. Ja sam u fudbalu od svoje 13. godine, posvetio sam mu veći deo života, što je bio moj izbor”, rekao je Imamović na konferenciji za novinare u prostorijama Fudbalskog saveza opština (FSO) Novi Pazar, Raška i Tutin.

On je nagrađen za rad i amatersko angažovanje u fudbalskim klubovima, na predlog FSO Novi Pazar, Raška i Tutin, a koji je podržao Fudbalski savez Raškog okruga.

“Dosta je medalja i nagrada osvojenih tokom igračke karijere, ali ova ima posebnu težinu. Dodelili su je kompetetni ljudi, koji su dugo u struci i prate rad pojedinaca. To nije samo moja nagrada, već pripada svima koji su radili sa mnom tokom 50 godina. Počastvovan sam jer sam sarađivao sa mnogo generacija i pojedinaca”, naveo je Imamović.

Predsednik FSO Novi Pazar, Raška i Tutin Senad Ljajić izrazio je zadovoljstvo jer je regionalni savez prepoznao rad Tarika Imamovića.

“Brojne čestitke su potvrda da je pogođana meta. Koliko je vredna nagrada, potvrđuje činjenica da su među laureatima i Ivica Kralj, Neško Milovanović, Mihailo Baštovanović i Radoš Jakić”, ocenio je Ljajić.

“Od 50 delegata, bio sam u tročlanom radnom predsedništvu skupštine. To je dokaz da smo u poslednje dve godine, otakako sam na čelu saveza, ozbiljno poradili na marketingu”, dodao je on.

Ljajić je istakao da je na skupštini izražena zahvalnost reprezentativcima iz ovog regiona, koji su pomogli da se nacionalna selekcija plasira na Svetsko prvenstvo, čiji je domaćin 2018. godine Rusija.

Među njima je i Adem Ljajić, uz Vladimira Stojkovića, Nemanju Matića, Filipa Kostića, Luku Milivojevića, Matiju Nastasića, Aleksandra Mitrovića i Nikolu Maksimovića.

Senad Ljajić je otkrio i da je FSO Novi Pazar, Raška i Tutin narednu godinu proglasio godinom fudbala, napomenuvši da će prelazni rok početi 15. januara i trajaće do 11. februara.

M. Minić

Podeli