Društvo

Govorno-jezički poremećaji kod dece

”Govorno-jezički poremećaji kod dece predškolskog uzrasta”, bila je tema još jednog u nizu edukativnih seminara koje je organizovalo novopazarsko Udruženje prosvetnih radnika i vaspitača. Osim vaspitača sa teritorije grada Novog Pazara, ovom seminaru prisustvovali su i vaspitači iz susednih opština.

Pozdravljajući prisutne u ime Udruženja prosvetnih radnika i vaspitača profesor doktor Rifat Redžović je istakao da je predškolsko, baza vaspitno – obrazovnog procesa, te da je potrebno što više pažnje posvetiti deci tog uzrasta. Jedan od načina je stručno usavršavanje vaspitača.

O ovoj važnoj temi govorili su master vaspitači novopazarske Predškolske ustanove ”Mladost”.

”Godinama se javlja problem u razvoju govora kod dece. Tome se nedovoljno pridaje značaj a ovo je danas šansa da se svi udružimo, da popričamo na tu temu, međusobno razmenimo mišljenja, načine rada”, rekla je master vaspitač Alma Karišik. Ona je istakla da je uloga vaspitača veoma značajna u smislu pomoći detetu pri razvoju deteta, u saradnji sa porodicom, logopedom, te da je potrebno da kompletan tim deluje i pomogne detetu u razvoju govora.

Odziv učesnika, ne samo iz Novog Pazara, već i iz susednih opština, dobar je pokazatelj da su vaspitači vrlo zainteresovani za ovu temu, koja doprinosi kompletnijem sagledavanju i prevazilaženjeu problema kada je u pitanju razvoj govora kod dece predškolskog uzrasta.

S.Lj.

Podeli