Društvo

Bogato snabdevena novopazarska Zelena pijaca

Novopazarska Zelena pijaca i ovog utorka bila je bogato snabdevena. I pored snega i hladnog vremena bilo je kupaca. Prema rečima prodavaca cene su uglavnom ne promenjene, ali takođe ističu i da je prodaja nekad bolja drugim danima u odnosu na pijačni.

Utorak je po tradiciji pijačni dan, i oduvek se išlo na pijacu kako bi se snabdeli sa svim potrebnim namirnicama. Kako vreme prolazi, a tako i prodavci kažu, kupovina na pijaci  je oslabila. Čak je po njihovim rečima nekad sreda ili petak bolji prodajni dan od utorka. Međuitim, cene kako voća tako i povrća uglavnom su nepromenjene.

„Papriku imate od 100 do 250 din u zavisnosti koja je i kakav je kvalitet. Paradajiz od 150 do 200, krastavac 100 do 120 din, jabuka od 70 do 80, kruška 100-150 ima je čak i za 200 dinara, mandarina 100-150, limun 130-150 a ostalo se, kada su cene u pitanju, nije menjalo par meseci“, kazao je prodavac Dragan Lukić.

Za one koji su navikli da kupuju na pijaci, ni hladno vreme, ni sneg a ni cene ne predstavljaju problem. Međutim, za većinu kupaca, kupovina na pijaci je skupa.

Bio pijačni dan ili ne, ukoliko želite da kupite svežu i kvalitetnu robu najbolje mesto  za to je Zelena pijaca. Uvek je bogato snabdevena i ono što u prodavnicama nema, ovde sigurno ima. Bar tako kažu prodvci.

A. Ademović

Podeli