DruštvoVesti

Počelo skupštinsko zasedanje -Pred odbornicima nacrt budžeta za narednu godinu

Sednica Skupštine Novog Pazara je počela. Pred odbornicima će se naći predlog odluke o trećem rebalansu budžeta za tekuću godinu, Nacrt budžeta za narednu, plan rada Štaba za vanredne situacije samo su neke od važnih tačaka o kojima će se danas raspravljati u lokalnom parlamentu. Na dnevnom redu je i imenovanje direktora  pojedinih preduzeća.

Treći rebalans budžeta grada Novog Pazara za tekuću godinu predložen je zbog većih prihoda nego što je to bilo planirano prilikom projekcije budžeta za 2017. godinu.

Suficitom u budžetu planirano je da se izmire dugovanja za javnu rasvetu, a potom i prema JKP “Gradska čistoća” i “Vodovod i kanalizacija”, te one dugove sa velikim kamatama.

Odbornici će razmatrati i predlog budžeta za narednu godinu.

“Budžet za narednu godinu projektovan je na dve milijarde i četiri stotine i jedan million dinara, kao i prošle godine budžet je restriktivan ,ali je veći zbog odluke Vlade o povećanju plata u javnom sektoru”, rečeno je na ranije održanoj sednici Gradskog veća.

Planom Štaba za vanredne situacije, predviđeno je preventivno delovanje i redovno održavanje mini brana koje Novi Pazar štite od poplava.

Ovo je sedmo skupštinsko zasedanje, a pred odbornicima je 27 tačaka dnevnog reda.

Sednici prisustvuje 39 odbornika.

Podeli