Društvo

Redovni zdrastveni pregledi za članove Udruženja za pomoć MNRO

Korisnici Društva za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama dobrog su opšteg zdravstvenog stanja, to je utvrdio tim lekara Udruženja građana “Otvorena ruka” nakon besplatnih sistematskih pregleda koji se u toj ustanovi tradicionalno sprovode.

Roditelji korisnika Udruženja za pomoć MNRO savesni su i rado koriste usluge Medicinskog tima “Otvorene ruke”, koji vrše besplatne sistematske preglede u ovakvim i sličnim ustanovama u gradu. Pregledi se obavljaju na svaka tri meseca, a prema rečima doktora Nedžada Kršića veliko je zadovoljstvo raditi sa ovom decom, koja ih dočekaju sa osmehom na licu.

“Radimo redovne preglede gde pregledavamo krvni pritisak, glikemiju, slušanje pluća i srčanog rada kao i merenje visine i težine. U susret novogodišnjim praznicima ovom udruženju poklonilo smo 40 poklon paketića“, rekao je Kršić.

„Ovo je već treća godina kako smo ostvarili jako uspešnu saradnju sa lekarima iz Humanitarne organizacije „Otvorena ruka“. I mogu vam reći da je ovo izuzetno značajno, zato što su se deca oslobodila i bez ikakvog ustezanja i problema prihvataju saradnju sa lekarima  koji su izuzetno dobri ljudi i jako lepo i dobro to rade“, rekao je sekretar Udruženja za pomoć MNRO Tahir Delić.

On je takođe naglasio, da će u susret novogodišnjim praznicima za sve korisnike prirediti prigodnu zabavu na kojoj će uručiti poklon paketiće za njih 120 koji, kako je rekao, ostvaruju to pravo. Dok iz „Otvorene ruke“ poručuju da će poklon paketiće podeliti još i Udruženjima paraplegičara, slepih i slabovidih kao i gluvih i nagluvih osoba.

A. Ademović

Podeli