Društvo

“Da pričamo na TI o toleranciji i diskrminaciji”

Okrugli sto pod nazivom  „Da pričamo na TI o toleranciji i diskriminaciji“ održan je u Novom Pazaru. Cilj je pokretanje dijaloga sa predstavnicima relevantnih institucija i organizacija i mladih na temu tolerancije i problema diskriminacije različitih društvenih grupa u lokalnoj zajednici.

Okrugli sto je deo projekta „Tolerancija – #TOsiTI“ koji ima za cilj razvoj obrazovanja i podsticanje društvene svesti kod mladih, ali i šireg građanstva, o značaju tolerancije i poštovanja različitosti u cilju smanjenja opšteg nivoa diskriminacije prema različitim društvenim grupama.

Projekat „Tolerancija – #TOsiTI“ Akademska inicijativa „Forum 10“ realizuje u partnerstvu sa Forumom za kreativno delovanje – FOKRED i Tutinskom inicijativom mladih.

Oni koji realuzuju ovaj projekat najavili su da će narednih dana do kraja decembra biti sporvedena medijska kampanja u okviru kojih će mladi iz Novog Pazara i Tutina poslati poruke zajednici koliko je važna tolerancija i kako se boriti protiv diskrimincaije

Projekat „Tolerancija – #TOsiTI“ finansira se iz budžeta Republike Srbije , a preko  Kancelarije za ljudska i manjinska prava.

Podeli