Društvo

Putevi prohodni-Apel vozačima da koriste zimsku opremu

Zbog nesavesnih vozača, koji su na put krenuli bez zimske opreme, tokom vikenda bilo je problema na putnim pravcima prema Kopaoniku i Sjenici. Saobraćaj u tim delovima je bio blokiran. Svi putni pravci, koje održava AD Novi Pazar – put su očišćeni i prohodni za normalno odvijanje saobraćaja.

Zbog visine snežnih nanosa putevi trećeg prioriteta  Bare -Kumanica i deonica Raždaginje – Buđevo su danas bili neprohodni. Tokom vikenda put prema Kopaoniku I Sjenici bio je blokiran, uglavnom zbog nepoštovanja saobraćajnih propisa. Direktor AD Novi Pazar –put Nermin Ljajić kaže da su zbog nepažnje pojedinaca ispaštali svi učesnici u saobraćaju.

Ljajić dodaje da su problem na putu prema Sjenici napravili vozači teretnih vozila.

Radnici ”Gradske čistoće” očistili su centar grada, ali je leda na ulicama u jutranjim I večernjim časovima bilo , jer zbog niske temperature so nije mogla da reaguje.  Direktor ovog preduzeća Emin Omerović apelovao je na vozače da budu oprezni u saobraćaju.

“Kako bi grad bio očišćen od snega, saradnja građana sa radnicima je veoma bitna”, ističe Omerović.

Omerović dodaje da je već mesec dana  otežan put prema deponiji  Golo brdo, ali da građani to neće osetiti, jer su se do sada radnici Gradske čistoće uspešno izborili sa svim problemima.

Podeli