Kultura

Udruženje “Svetionik” započelo manifestaciju “Poslanik u mom srcu”

Udruženje “Svetionik” počelo je sa obilježavanjem rebiul-evvela, mjeseca u kojem je rođen Poslanik Muhammed a.s. manifestacijom “Poslanik u mom srcu”. Cilj ove manifestacije je podsjećanje na život i praksu poslednjeg Božijeg Poslanika.  Iz ovog udruženja su najavili da će se manifestacija realizovati tokom ovog i narednog meseca kroz brojne događaje a sinoć je u Kulturnom centru održano veče Kur’ana, ilahija i kasida.

Udruženje “Svetionik” već sedmu godinu uzastopno brojnim aktivnostima obilježava ovaj, za sve muslimane poseban mjesec, jer je u njemu rođen najbolji čovjek koji je ikada koračao zemljom, koga, bez da su ga vidjeli slijedi preko milijardu i po ljudi. U koncertnoj dvorani Kulturnog centra, koja je bila popunjena do polsednjeg mjesta, održano je veče Kur’ana, ilahija i kasida. Nastupili su horovi Đulistan, dječiji i omladinski „Isa beg“ i „Hazreti Hamza“ iz Sarajeva. O jačanju ljubavi vjernika prema Poslaniku a.s. , njegovom životu i praksi, prigodno predavanje održao je mr Muhamed ef. Demirović.

U okviru manifestacije „Poslanik u mom srcu“ održaće se i ulična izložba hadisa i ilustracija, literarni konkurs i islamski kviz znanja za srednjoškolce i to su samo neki od događaja Udruženja “Svetionik” kojima se obilježava rebiul-evvel, mjesec u kojem je rođen Poslanik Muhammed. s.a.w.s.

A. Ni.

Podeli