Društvo

Anketa za poslodavce

U toku je anketa za poslodavace Nacionalne službe za zapošljavanje koja ima za cilj kontinuirano praćenje tržišta rada i kotiranje pojedinačnih zanimanja u ponudi i potražnji. Anketa treba da da odgovore i na više drugih različitih pitanja iz ove oblasti. Filijala Nacionalne službe za zapošljavnje u Novom Pazaru istraživanje sprovodi u Novom Pazaru i Tutinu.

Ovo nije prvo ovakvo istraživanje. Anketa za poslodavce koja se upravo sprovodi je sedma po redu i ove godine obuhvatiće preko 5000 poslodavaca u celoj Srbiji, odnosno 74 u Novom Pazaru i Tutinu.

„Istraživanje će biti od koristi mnogima. Na prvom mestu Vladi i njenim ministarstvima, zatim lokanoj samoupravi, obrazovnim institucijama, koristiće poslodavcima kako bi svoju poslovnu politiku zapošljavanja mogli da usklade sa tržištem rada, zatim učenicima i njihovim roditeljima kod izbora zanimanja, sindikatima i tako dalje“,kaže Sabaheta Hajdarpašić iz Filijale NSZ u Novom Pazaru.

Imajući u vidu dosadašnju uspešnu saradnju sa poslodavcima i rezultate istraživanja koji su, između ostalih namenjeni i poslodavcima, u Filijali NSZ očekuju dobre rezultate sprovođenja ankete.

Anketa za poslodavce  sprovodi se u periodu od 22. novembra  do 15. decembra ove godine.

 

 

Podeli