Sport

Todorić: Naredne sezone takmičarski protiv Novog Pazara

Sportski direktor Košarkaškog kluba Partizan Dragan Todorić rekao je danas da veruje da će beogradski crno-beli naredne sezone igrati takmičarske utakmice u Novom Pazaru.

“Naša praksa je da igramo prijateljske utakmice kad god mogućnosti dozvoljavaju, a ovog puta u prilog je išla pauza u takmičenjima zbog reprezentativnih kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Čuo sam da ovde imamo dosta pristalica, firma Barbosa nam je tehnički sponzor već dve godine i to je pomoglo u realizaciji letošnje ideje o odigravanju prijateljskog meča”, rekao je Todorić na prijemu u novopazarskoj gradskoj upravi.

On je istakao da je Partizan, koji trenutno igra Evrokup i ABA ligu, u sezonu ušao opterećen finansijskim problemima i obavezama, ali da je i u takvim oklnostima stvorio relativno mlad i perspektivan tim.

“Potpisali smo višegodišnje ugovore s većinom košarkaša i smatram da postoji osnova za stvaranje ekipe, koja bi za godinu ili dve mogla da igra Evroligu. Ove sezone u Evrokupu, realno, ne možemo da napravimo nešto više, dok u ABA ligi želimo barem do polufinala”, naveo je Todorić.

Utakmica između Novog Pazara i Partizana igraće se danas od 19.00 u dvorani Pendik, a ulaz na tribine je besplatan.

“Ja sam pre 12 godina igrao baraž za tadašnju Prvu B ligu protiv drugog tima Partizana (kojeg su predvodili Novica Veličković, Ivan Paunić, Miloš Marković, Predrag Samardžiski, Boris Bakić i Dejan Borovnjak). Ovo je veliki događaj za grad, a interesovanje je veliko”, kazao je član uprave Pazaraca Dejan Kulundžić.

Predsednik pazarskog drugoligaša Faris Agušević najavio je dobru organizaciju utakmice, ali i dodatno ojačavanje igračkog kadra.

“U završnim smo pregovorima sa dvojicom košarkaša, koji će nam olakšati ulazak u elitnu Košarkašku ligu Srbije. Tu nije kraj, pošto želimo da u dogledno vreme igramo i ABA ligu. Radićemo sve za naš grad i ovu decu, da se predstavimo u najboljem svetlu”, rekao je Todorić.

M. Minić

Podeli