Sport

Mahmutović: Ženski rukomet ima perspektivu

Trener Rukometnog kluba Pazar 2003 Redžep Mahmutović rekao je da taj ženski kolektiv, koji je počeo da funkcioniše početkom ove godine, ima perspektivu i da je trenutno najvažnije stvoriti dobru bazu.

“Imamo izvanredne uslove i povoljan ambijent. Krenuli smo pre sedam meseci, a osim mene, koji želim da na mlade prenesem svoje iskustvo, za stručni rad zadužene su još Dragana Arsić i Mersiha Miralemović. Tu su i prvi rezultati, pošto su tri devojčice uzrasta između 2000. i 2005. godišta pozvane u reprezentaciju”, rekao je Mahmutović.

On je najavio da od 19. novembra sledi liga mlađih kategorija i da će prvo takmičenje biti održano u Kruševcu.

“Biće tu sedam ekipa, a kad krene takmičenje interesovanje će biti još veće. Inače, devojčice su redovne na treninzima i zadovoljan sam njihovom aktivnošću. Ko želi da nam se pridruži, treba da dođe u staru Halu sportova. Tu smo sredom, subotom i nedeljom, počev od 17 časova”, kazao je Mahmutović.

“Grad nas podržava, kao i ovdašnji Sportski savez i Savez za školski sport. Zahvaljujući sponzorima, imamo i adekvatnu sportsku opremu”, dodao je on.

Profesorka Fizičkog vaspitanja Mersiha Miralemović ocenila je da je odziv devojčica veliki, a da je njih oko 20 zadovoljilo određene kriterijume.

“Zadovoljan sam njihovim radom, napreduju i odgovorne su. Istina, deca u osnovnim školama češće biraju košarku, fudbal i odbojku, a ja im preporučujem rukomet. To je sjajan sport za devojčice i dečake”, navela je Miralemović.

M. Minić

Podeli