Društvo

Zaživeo “Predah porodice”

 Realizacija projetka koji sprovodi Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) u okviru kojeg je deo koji se odnosi na pomoć roditeljima ovih osoba kroz aktivnost “Predah porodice” uspešno je zaživeo.

U Novom Pazaru ima oko 1000 registrovanih osoba ometenih u mentalnom razvoju a prema nezvaničnim podacima oko 2.500 onih koji nisu registrovani.Novopazarsko Društvo za pomoć mentalno nedovoljno razvijenim osobama (MNRO) jedna je od institucija  koja brine i vodi računa o ovim osobama kroz razne vidove pomoći.Pored celodnevnog boravka,ova ustanova nudi i uslugu “Predah porodice” koja se odnosi na pomoć roditeljima koji imaju člana ometenog u razvoju.

Sekretar Društva za pomoć MNRO Tahir Delić ,kaže da je ova usluga koju oni nude porodicama dobra stvar jer na taj način olakšavaju roditeljima da bar ne razmišljaju ko će brinuti o njihovom detetu dok su oni odsutni.

 

Od avgusta meseca prošle godine ovu uslugu koristi 20 korisnika raznih uzrasta sa kojima radi stručno osposobljen kadar kao što su negovateljice i psiholozi koji prema potrebama korisnika organizuju razne aktivnosti usmerene na njihovu edukaciju i kreativnost.

 

B.B.

Podeli