Društvo

Više desetina poštanskih radnika suspendovano jer su protestovali

Samostalni sindikat poštanskih radnika saopštio je da je “više desetina” radnika suspendovano jer su mirno protestovali ispred distributivnih poštanskih centara. Taj sindikat je ocenio da odluka rukovodstva javnog preduzeća Pošte Srbije “predstavlja jedno od najgrubljih kršenja ljudskih i radničkih prava”.

 

Ocenjuje se, u saopštenju, i da je reč o pokušaju zastrašivanja zaposlenih kako bi odustali od borbe za svoja radnička i ljudska prava. Sindikat je zbog toga uputio zahtev premijerki Ani Brnabić da hitno smeni direktorku Pošte Srbije Miru Petrović, a za sredu najavio konferenciju za novinare. 

“Pravna Služba preduzeće sve neophodne mere radi zaštite zaposlenih. Održaćemo veliki protest 20. novembra sa početkom u 19.30 ispred Glavnog poštanskog centra u Zemunu, dan pre početka najavljenog štrajka”, navodi se u saopštenju. 

Dodaje se i da uručivanje rešenja o suspenziji zaposlenima “koji su na javnoj površini mirnim putem iskazivali svoje nezadovoljstvo materijalnim položajem, načinom vođenja “Pošta Srbije” i ophođenjem prema zaposlenima”, rukovodstvo prevršilo svaku meru.

Izvor: Nova ekonomija

Podeli