Politika

BNV uputio saučešće povodom terorističkog napada u Njujorku

 

 

Povodom terorističkog napada u Njujorku, predsednik Bošnjačkog nacionalnog vijeća Dr.Sulejman Ugljanin uputio je saučešće Ambasadoru Sjedinjenih Američkih država u Beogradu, njegovoj ekselenciji Kajlu R. Skatu.

„Vaša ekselencijo, gospodine Skat,

Vijest o stravičnom terorističkom napadu u Njujorku smo primili sa velikim bolom i tugom.Naše misli i saosjećanja  su sa svima koje je zadesila ova velika nesreća.

Naše saosjećanje i zabrinutost posebno povećava činjenica da su meta terorističkog napada  bili nedužni ljudi  u svojim svakodnevnim aktivnostima.

Upravo su Njujork i mnogi drugi gradovi  širom Sjedinjenih Američkih Država pružili utočište i mir građanima Sandžaka koji su u potrazi za slobodom u tim gradovima pronašli svoj spokoj i sigurnost bježeći od organizovanog državnog terora Miloševićevog režima tokom devedesetih, zato njas ova tragična vijest posebno čini tužnima.

U ime Bošnjačkog nacionalnog vijeća , i u svoje lično ime, upućujem Vam najiskrenije izraze saučešća.

Molim Vas, gospodine smbasadore Skat, da naše saučešće prenesete američkom predsjedniku Donaldu trampu,američkom narodu, porodicama i prijateljima žrtava.

Primite izraze mog poštovanja.

Bošnjačko nacionalno vijeće, predsjednik Dr. Sulejman Ugljanin“.

Podeli