Društvo

Završen novi most na Jaliji

Novi most preko Raške u naselju Jalija praktično je već u upotrebi. Završni asfalterski radovi obavljaju se danas. Ostalo je da se, u narednih par dana uredi sekundarno rečno korito i, kako najvljuje koordinartor za realizaciju projekata Gradske uprave Novog Pazara, Ćeho Nikšić, do kraja ove ili eventualno tokom naredne nedelje, most bi i zvanično trebalo da bude otvoren.

Asfaltiranjem, koje je počelo od ranog jutra, označen je kraj građevinskih radova na izgradnji novog mosta u naselju Jalija, koji spaja industrijsku zonu sa centrom grada.

‘’Most je praktično u upotrebi već nekoliko dana, a zvanično otvaranje bi se moglo očekivati do kraja ove, ili eventualno tokom naredne nedelje, do kada bi trebalo da budu završeni i radovi na uređenju sekundarnog rečnog korita Raške’’, rekao je koordinator za realizaciju projekata Gradske uprave Novi Pazar Ćeho Nikšić.

Nikšić je podsetio i na veliki značaj asfaltiranja saobraćajnice od Ulice Dimitrija Tucovića do Save Kovačevića, koje je planirano za narednu godinu, čime će se, kako je istakao, zaokružiti veliki i značajan projekat za Novi Pazar.

Za izgradnju ovog mosta Vlada Srbije je opredelila 24 miliona dinara.

S.Lj.

Podeli