Kultura

Produžen rok konkursa za najbolji film

Kulturni centar Novi Pazar produžio je rok do 10. novembra za prijave na  konkurs za najbolji film u trajanju do 30 min, autora do 30 godina starosti. O najboljem filmu odlučivaće tročlani žiri a za najbolja tri filma obezbijeđene su vrijedne novčane nagrade. Konkurs finansira Ministarstvo kulture i informisanja Republike Srbije.

Prema rečima urednice filmskog i dramskog programa u Kulturnom centru Elme Šabanović žiri će posebno cijeniti filmove koji obrađuju društveno angažovane i dokumentarne teme.

“Biće dodjeljene 3 nagrade: za najbolji film  predviđena je nagrada od 25.000 din, za drugo mjesto  15.000 din, a za treće  10.000 din. Sigurna sam da u Novom Pazaru ima mladih koji se bave filmom i koje interesuje ova umetnost. Značajno kod ovog konkursa je to što film može biti snimljen mobilnim telefonom, fotoaparatom ili profesionalnomkamerom, jer u tom tehničkom smislu ne postoji ograničenje”, istakla je Šabanović

Jedan autor može konkurisati sa najviše tri filma. Organizator se obavezuje da filmove neće koristiti u komercijalne svrhe. Detalje konkursa možete pronaći na zvaničnoj internet stranici Kulturnog centra.

A. Ni.

Podeli