Sport

Novi Pazar dobio teren “Mirsad Jahović”

Grad Novi Pazar dobio je danas od Kompanije Mocart obnovljeno košarkaško igralište “Mirsad Jahović”, koji su u sklopu projekta “Sto terena za jednu igru” svačano otvorili taj košarkaš i gradonačelnik Nihat Biševac.

“Drago mi je što smo deo ove akcije i što će teren na kojem sam pre tri decenije napravio prve košarkaške korake nositi moje ime. Razgovorao sam sa gradonačelnikom Biševcem, pa ću uskoro obnoviti i drugi košarkaški teren na rekreacionom centru” rekao je Jahović.

“Put do zvezda je trnovit i zahteva odricanja. Naš grad ima omladinu koja zaslužuje da ima uslove za bavljenje sportom”, dodao je on.

On je najavio i da će logistički pomoći muškom košarkaškom klubu iz Novog Pazara, koji se takmiči u Drugoj ligi.

“Oni to zaslužuju, kao i što grad zaslužuje tim u elitnoj ligi. Imamo omladinu i potencijal, ali predstoji mukotrpan rad. Treba napraviti dobru podlogu, a to iziskuje vremena”, pojasnio je Jahović.

Biševac je istakao da obnovljeni teren nosi ime po najuspešnijem novopazarskom i sandžackom sportisti.

“U košarci je postigao sve je moglo da se postigne, proglašen je i za legendu Evrolige. On je naš najbolji ambasador, nikada nije zaboravio svoj grad. Nastavićemo da ulažemo u infrastrukturu, sagradićemo još terena. Želimo da se što više mladih bavi sportom, koji najbolje utiče na stvaranje zdrave ličnosti”, kazao je gradonačelnik Novog Pazara.

Posle takmičenja u šutiranju trojki, koje je imalo humanitarni karakter, Kompanija Mocart najavila je da će Udruženju za pomoć osobama sa autizmom iz Novog Pazara donirati 150 hiljada dinara.

“Ovo je 55. teren po redu, a kad vidimo ovoliko ljudi i koliko im ovo znači, uvereni smo da radimo pravu stvar. U proseku, na 10 dana obnavljali smo po jedan teren u Srbiji. Mirsad Jahović je primer kako se uspeva u sportu, to nas je i inspirisalo kad smo pokretali ovu akciju”, naveo je direktor korporativnih komunikacija u Kompaniji Mocart Borjan Popović.

M. Minić

Podeli