Politika

Ljajić: Poseta Erdogana prekretnica u odnosima dve zemlje

Potpredsednik Vlade i ministar trgovine turizma i telekomunikacije Rasim Ljajić je u intervjuu za RTV Novi Pazar komentarišući nedavnu posetu predsednika Republike Turske Redžepa Taipa Erdogana Srbiji i Novom Pazaru kazao da je njegov dolazak imao višestruk značaj i nemerljiv doprinos, te da predstavlja prekretnicu u odnosima dve zemlje.

”Poseta je bila prekretnica posebno kada se radi o Novom Pazaru i Sandžaku, ne samo zbog potpisanih protokola, već što smo na neki način izašli na veliku tursku političku, javnu i društvenu scenu. Koliko god da se nama čini da u Turskoj svi znaju o  Novom Pazaru i Sandžaku, zapravo znaju naši ljudi koji su ovde živeli i imaju tamo svoju rodbinu, ali šira javnost u Turskoj vrlo malo zna još uvek o tome, iako bi mi voleli da je drugačije” kazao je Ljajić.

On je istakao da sada u Turskoj neće biti onoga ko neće znati o Sandžaku i Novom Pazaru pa je shodno svemu tome prema njegovim rečima nemerljiv doprinos i značaj Erdoganove posete.

”Kada se govori o odnosima dve zemlje na političkom planu ti odnos i su dostigli manje više najviši nivo, dobrim delom zahvaljujući odnosima dva predsednika, Erdogana i Vučića i sa druge strane zbog potpisanih protokola, a posebno sporazuma o slobodnoj trgovini što će i te kako biti važno sa stanovišta povećanja robne razmene i dostizanja onog cilja, koji je postavio, pre svega predsednik Erdogan, a da bi ona mogla da bude oko 3 milijarde dolara za naredne dve ili tri godine”

Sa ministrom Ljajićem razgovarala je Senada Kalić.

Podeli