Sport

Najbolja sezona Trnave

Trener biciklista Trnave Bajram Kolašinac rekao je da je taj klub imao najuspešniju sezonu, a da je kruna svega nastup dvojice takmičara na Olimpijskom festivalu mladih Evrope (EYOF) u Đeru, gde je Admir Kolašinac zauzeo 25. mesto u drumskoj trci.

“Nastupili smo na sedam međunarodnih i 25 domaćih takmičenja, a Admir je ima dva postolja na internacionalnoj sceni. Među 100 vozača, bio je drugi na trci Talenti Beograda i Evrope, dok je u Bugarskoj pobedio. Zahvaljujući njegovom rezultatu u Đeru, Srbija će na sledećem EYOF-u imati trojicu predstvnika”, rekao je Bajram Kolašinac.

U drumskom Kupu Srbije Admir Kolašinac bio je najbolji među kadetima, ispred klupskog kolege Nermina Ćatovića, što im je donelo i ekipni trijumf u toj starosnoj konkurenciji.

Na dva poslednja državna prvenstva, Kolašinac i Ćatović bili su prvi i drugi u brdskoj vožnji na Divčibarama, zajedno sa Mihajlom Pavlovićem slavili su kao tim, dok je Amin Salković osvojio drugo mesto kod mlađih kadeta. Na kriterijumu u Valjevu, Kolašinac je završio kao drugoplasirani.

Prethodno, Ćatović je postao prvak Srbije u drumskoj vožnji na Beranovcu kod Kraljeva, uz ekipni trijumf Trnave, dok je na šampionatu države u disciplini hronometar, na stazi od Erdevika do Kukujevaca, Kolašinac zauzeo drugo mesto.

“Ako Admir ostane kod nas, imaćemo kvalitetnu juniorsku ekipu, dok će Ćatović predvoditi isto tako dobre kadete. Iako postoje ponude drugih klubova, verujem da će Kolašinac ostati u Trnavi barem još dve sezone”, naveo je Bajram Kolašinac.

M. Minić

Podeli