Društvo

Počela predavanja po programu „Osnovi bezbednosti dece“

 

 

Novi fakultativni predmet za osnovce četvrtog i šestog razreda „Osnovi bezbednosti dece“ već se uveliko ostvaruje i u novopazarskim osnovnim školama. Pripadnici Policijske uprave Novi Pazar jednom mesečno drže predavanja za sva odeljenja ovih razreda u svim osnovnim školama.

Učenici četvrtog i šestog razreda osnovnih škola od ove školske godine imaju i predmet o bezbednosti dece, a čiji je primarni cilj prevencija. Jednom mesečno imaće predavanja na različite teme: o bezbednosti u saobraćaju, štetnom uticaju droge i alkohola, opasnostima koje ih vrebaju na internetu i društvenim mrežama. Teme razgovora sa decom biće i nasilje kako negativna društvena pojava, zatim zaštita dece od trgovine ljudima, kao i šta je neophodno preduzeti u zaštiti od požara i prirodnih nepogoda.

Svaka policijska uprava ima i svoje prioritete za sredinu u kojoj deluje. Deca u Novom Pazaru rastu i idu u školu u dosta bezbednom okruženju tako da je jedna od najvećih opasnosti Internet.

Zbog velikog broja škola i tema već iduće godine PU planira angažovanje i radnika u penziji koji će se svojim iskustvom i raspoloživim vremenom još kvalitetnije uključiti u program „Osnovi bezbednosti dece“.

Podeli