Vučić i Erdogan stigli u Novi Pazar, dočekao ih veliki broj građana

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan i predsednik Srbije Aleksandar Vučić stigli su danas u Novi Pazar gde ih je dočekao veliki broj građana.

Novi Pazar je ukrašen bilbordima s Erdoganovim likom, zastavama Srbije, Turske i bošnjačkim zastavama, a glavnom ulicom tog grada danas će prošetati dva predsednika.

Kako prenose mediji, Erdogan je sa svojom suprugom i delegacijom u Novi Pazar stigao helikopterom, koji je prizemljen na gradskom stadionu.

Odatle se njegova supruga uputila ka Opštoj bolnici u Novom Pazaru, a nekoliko minuta kasnije krenula je i kolona u kojoj se nalazio turski predsednik.

Veliki broj ljudi čekao je oko stadiona kako bi ga pozdravili, a zastao je i on, pa je kroz otvorene prozore na automobilu mahao prisutnima.

Vučić i Erdogan će u prostorijama Gradske uprave održati sastanak sa gradonačelnicima i predsednicima opština Novi Pazar, Raška, Kraljevo, Sjenica, Tutin, Prijepolje, Nova Varoš i Priboj.

Potom će predstavnici grada Novog Pazara i opštine Raška potpisati protokol sa Turskom agencijom za saradnju i koordinaciju.

Erdogan je poslednji put bio u Novom Pazaru u julu 2010. godine, ali tada u svojstvu premijera kada je otvorio turski kultru centar “Ataturk”.

Beta

Podeli