DruštvoPolitika

Leković: Bojkot popisa ukinuo radna mesta

Govoreći o unapređenju rada Gradske uprave u skladu sa evropskim principima i planovima za ostvarivanje cilja da Uprava grada Novog Pazar u pravom smislu postane servis građana, načelnik Gradske uprave Almir Leković, u emisiji Odgovor ukazao je na posledice bojkota poslednjeg popisa stanovništva. Naime, ono što, prema njegovim rečima, usporava proces modernizacije Gradske uprave je manji broj zaposlenih nego što bi mogao da bude kada bismo imali zvanično evidentiran realan broj stanovnika. ”Na svakih hiljadu manje upisanih stanovnika, izgubili smo pravo na 13 radnih mesta – kazao je Leković.  

”Moram da naglasim kardinalnu grešku koja je učinjena prilikom popisa 2011.godine, kada su određeni, tada nepolitički, sada politički akteri, pozivali na bojkot popisa, čime su uskratili na svakih hiljadu stanovnika, koji se nisu popisali, 13 zaposlenih u Novom Pazaru. Ine samo zaposlenih, već i broj kreveta u bolnicama, broj škola, obdaništa…” rekao je Leković.

Gradska uprava bi mogla imati 1397 zaposlenih ali ih trenutno ima znatno manje, oko 1260. ”Ta brojka se još više smanjuje”, ističe Leković. ”Usled zabrane zapošljavanja mi nismo u mogućnosti čak da zaposlimo nekog novog radnika ukoliko neko ode u penziju, ili pak dođe do nekog drugog raskida radnog odnosa, zato moramo da se snalazimo kako da ispunjavamo sve veći broj pverenih obaveza i da ispunjavamo usluge prema građanima”, kazao je Leković.

S.Lj.

Podeli