Preminula Donna Ares, veliki prijatelj i saradnik RTV Novi Pazar

Bosanskohercegovačka muzičarka Azra Kolaković preminula je u 41. godini. Kolakovićeva, poznatija kao Dona Ares je preminula nakon duge borbe sa opakom bolešću. On je dva puta pobijedila rak, koji se, nažalost opet Vratio. Donna Ares se liječila u Bihaću, Sarajevu i Danskoj.

Sve vrijeme je bila pozitivna i sa svojim fanovima dijelila dane borbe. Osnovala je i fondaciju za prikupljanje sredstava za liječenje raka, ali je nakon godinu dana zatvorila, podsjeća “Klix.ba”. Održala je veliki koncert u Sarajevu 16. aprila 2015. godine na kojem su joj gostovali brojni prijatelji i muzičari, a s ciljem da se prikupe sredstva za njeno liječenje. Donna Ares je rođena 1. januara 1977. godine, u Bihaću. Muzikom je počela da se bavi još kao dijete.

Kao djevojčica nastupila je na dječjem festivalu, a od svoje 14. godine nastupa s rok grupom “Camino Verde” u lokalnim diskotekama kao pjevačica. Sa šesnaest godina napisala je svoje prve tekstove i snimila prvu pjesmu. Završila je muzičku školu te je studirala engleski jezik i književnost.

Godine 1997. prvi put javno nastupa pod imenom “Donna Ares” na izboru za pjesmu Evrovizije na Dori, a iste godine ostvaruje veliki uspjeh sa svojom pjesmom “Kazna” na festivalu “Bihać ‘97”, koja je lansira visoko na sve top liste u BiH.

Donna Ares bila je veliki prijatelj RTV Novi Pazar. Posljednji put naš gost bila je tokom snimanja Novogodišnjeg program prije dvije godine. U posljenjem desetljeću emitovali smo i njenu tv emisiju “Donna Ares show”.

Podeli