Društvo

Obeležen Međunarodni dan starih

Učenici Medicinske škole danas su u Gerontološkom centru prigodnim programom obeležili Međunarodni dan starih. Cilj je da se pokaže starim licima da nisu sami, i da uvek mogu da računaju na njihovu pomoć. A kako bi im ovaj dan ulepšali učenici su pripremili kulturno zabavni program kao i kratko predavanje.

Tradicionalno, učenici Medicinske škole obeležavaju Međunarodni dan starih. Ove godine, su pripremili nešto drugačiji program za najstariju populaciju u Gerontološkom centru.

“Kao učenici Medicinske škole želimo da pokažemo svim starim osobama da nisu sami. Da im želimo dobro zdravlje i u životu još puno prijatnih trenutaka kao što je bio ovaj današnji”, rekla je učenica Amina Koničanin.

Direktorka Medicinske škole Šerifa Preljević istakla je da ova škola prati sve važne datume iz oblasti zdrastva i socijalne zaštite. A kako kaže, ovaj dan, za njih, ima posebno značenje.

“Ovaj današnji dan nam je najdraži, zato što se radi o najstarijoj populaciji, to je Međunarodni dan starih. Obeležava se svuda u svetu i mi sa našim đacima smo priredili jedan kulturno umetnički program, a imamo i jedan edukativni deo gde će naši učenici da održe jedno ogledno predavanje starim licima, dodala je Preljević.

Podsećamo da je Međunarodni dan starijih osoba, Generalna skupština Ujedinjenih nacija izglasala 14. decembra 1990. godine, a slogan ovogodišnje kampanje je “Korak u budućnost: prepoznavanje talenata, doprinosa i učešća starijih u društvu” izabran je sa ciljem da se promoviše doprinos i učešće starijih osoba u porodici, lokalnoj zajednici i društvu.

 

 

Podeli