Sport

Novi Pazar spreman za kajakašku regatu

Trener Kajakaškog kluba Stari grad iz Novog Pazara Haris Harčinović rekao je da su u toku pripreme za slalomsku regatu na divljim vodama u tom gradu, kao i da očekuje da će, osim takmičara iz Srbije, nastupiti i kajakaši iz Bosne i Hercegovine i Makedonije.

“Radimo punom parom na uređenju staze, nadam se da će sve biti spremo do subote. Imali smo i pomoć od ‘Gradske čistoće’, koja je poslala svoj kamion. Očekujem učešće kajakaša niškog Gusara, kraljevačkog Ibra, Studenice iz Ušća, nadam se da ćemo imati i goste iz Makedonije i Bosne i Hercegovine”, rekao je Harčinović.

On je naveo da je finiš sezone u slalomu, kao i da se takmičenje u Novom Pazaru poklapa sa Svetskim prvenstvom u francuskom Pou.

“Ovo je naše mini prvenstvo sveta, biće dosta kvalitetnih trka. Državni smo prvaci u spustu kod kadeta i juniora, ali i u slalomu imamo trećeplasiranog juniora u Srbiji Alena Tahirovića, koji je naš najbolji junior na divljim vodama. Tu su još Ermin Rebronja, Emina Tutić, Amel Tutić i drugi. Uostalom, imamo ukupno 11 šampiona države”, kazao je Harčinović.

Kajakaška regata u Novom Pazaru održaće se u subotu od 15.00 na stazi pored Hotela Vrbak, a organizatori su Kajakaški klub Stari grad i novopazarski Sportski savez.

Pokrovitelj takmičenja je Grad Novi Pazar.

M. Minić

Podeli